bolnica love4
bolnica love4 / archive
Легловата база в Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Ловеч, ще бъде намалена с около 40 на сто, съобщи зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева на среща с работещите там.

Нов прокурист представят в ловешката болница

По този начин ще останат 149 легла. Ще бъде драстично съкратен и персонал, основно административен – от 116 ще останат 36 човека. Лекарите, които са 77, няма да се съкращават. От полувисшия и среден медицински персонал ще си отидат 27 души. Това предвижда спешният оздравителен план на здравното министерство.

Съветът на директорите на болницата в Ловеч подаде колективна оставка

Целта е от края на януари да започне редовно плащане на разходите за възнаграждения, лекарства и консумативи за издръжка. Засега до края на месеца е постигната договорка с плевенска болница за осигуряване на лекарства и консумативи за спешни случаи.

Ще преструктурират проблемните болници, за да ги спасят от фалит

Днес в здравното ведомство ще има среща с всички кредитори на болницата в Ловеч, за да бъдат договорени условия по разсрочване задълженията на лечебницата към тях за по-дълъг период от време. Оздравителният план предвижда четирите милиона лева дългове да бъдат платени напълно за пет години.

Пред работещите в ловешката болница Начева представи и новия прокурист – д-р Ченко Чалъков.