/ archive
Нов прокурист ще бъде назначен от 10-ти януари в ловешката болница. Очаква се той да бъде представен пред работещите в здравното заведение днес следобед.

Съветът на директорите на болницата в Ловеч подаде колективна оставка

Междувременно досегашният съвет на директорите на Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Параскев Стоянов” в Ловеч подаде оставка. Председателят на борда Даниела Коларова е депозирала молбата си за освобождаване в Министерството на здравеопазването още в края на 2017 г., а само преди два дни това са направили изпълнителният директор на болницата д-р Анка Георгиева и другият член на управителното тяло – Теодора Пенкова.

Ще преструктурират проблемните болници, за да ги спасят от фалит

Мотивите на Коларова за оттеглянето й са липса на приемственост в политиката и стратегията на стария и новия екип на здравното ведомство. Финансистът ще настоява в най-скоро време да бъде свикано извънредно общо събрание на акционерите на ловешката болница, за да бъде избран нов съвет на директорите, а старият да бъде освободен от отговорност.

Даниела Коларова и екипът й поеха управлението на лечебницата през септември м.г. Два месеца по-рано бе назначен прокурист – д-р Георги Васев от столичната клиника „Токуда”, но и той се оттегли в края на 2017 г.