Участничка във ВИП Брадър заведе дело срещу ОД на МВР-Плевен
Участничка във ВИП Брадър заведе дело срещу ОД на МВР-Плевен / dariknews.bg

Плевенският Районен съд разглежда дело срещу ОД на МВР-Плевен, заведено от популярната синоптичка Никол Станкулова, която участва във ВИП Брадър.

В жалбата си до съда, тя настоява да бъде отменено наказателно постановление, съставено й заради нарушение на Закона за движение по пътищата. Става въпрос за постановена глоба за превишена скорост в размер на 210 лева, при което са й отнети шофьорската книжка за срок от три месеца и 12 контролни точки от талона.

На 6 януари 2011 година, на главен път София - Русе, в района на град Долни Дъбник, Никол Станкулова е засечена от патрулиращи полицаи да шофира със 142 км/ч. при ограничение в този участък от 90 км/ч.
Според показанията на радара, тя е карала с 52 км/ч. над разрешената скорост. Това е посочено в материалите по делото. Единият от патрулиращите полицаи, съставил акта за превишената скорост е разказал в съдебната зала, че Никол Станкулова е била зад волана на личния си автомобил „Пежо 206". Той свидетелства още, че Станкулова не е направила възражение, когато с колегата му са й показали данните, изписани на радара.

По-късно последвала жалбата до съда, с която ВИП брадърката оспорва нарушението и наложеното й наказание, като изразява съмнение относно техническата годност на уреда, с който е установена превишената скорост.

Делото на Никол Станкулова срещу ОД на МВР - Плевен ще се гледа в Районен съд - Плевен във вторник, 13 ноември.