marimba
marimba / marimba fest 2018
От 2-ри до 6-ти юли в Плевен се провежда петото издание на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти, след поредица от концерти, майсторски класове и творчески срещи на хора от България и Европа, тясно свързани с необятната сфера на ударните инструменти.
Международният фестивал на маримбата и ударните инструменти е единствен по рода си в България, а негови създатели и основни организатори са Симеон и Августина Серафимови, които са преподаватели в НУИ“Панайот Пипков"-Плевен. Тази година в него участвха изпълнители и преподаватели от Гърция, Израел, Франция, Тайланд, Австрия, Русия, Швейцария, както и от София, Пловдив и Плевен.
Заключителният концерт, с който ще бъде закрито поредното издание на Международния фестривал на маримбата и ударните инструменти, ще започне в 19:30 часа в зала  "Божко Шойков" в НУИ"Панайот Пипков".
В него, след участниците в майсторските класове ще се включо и един от най-иновативните изпълнители на маримба – Теодор Милков, който ще представи в изпълнение на маримба съвременна музика и музика, написана за клавесин и пиано от бароковата до класическата епоха.