Създадена е организация по предаване на книжата след приключване на изборния ден
Създадена е организация по предаване на книжата след приключване на изборния ден / dariknews

За нормалното протичане на мероприятията по предаване на книжата и материалите след приключване на изборите за български представители в Европейския парламент 2014 година на територията на 15 многомандатен избирателен район - Плевен е създадена организация при съпровождане и охрана на транспорта с бюлетините до местата за съхранение и предаване на секционните избирателни комисии (СИК) и от секционните и районни избирателни комисии (РИК) до ЦИК.

Разработени са маршрути за транспортиране на бюлетините от сградата на Областна администрация - Плевен до местните администрации, СИК, както и последващото транспортиране на протоколите и изборните книжа от СИК до РИК и ЦИК.

Проведени са работни срещи с представители на общините на територията на Област - Плевен. На същите са обсъдени въпроси, касаещи създаване на временна организация на пътното движението и освобождаване на райони около сградите, където се помещават СИК, РИК и ЦИК от паркирани МПС.

В деня преди и при произвеждане на изборите ще бъде осигурено непрекъснато присъствие на автоконтрольори за недопускане на паркиране на МПС в посочените зони.