Светла Оцетова ще обсъди проблемите на гребната база Вълчовец с Цветко Цветков
Светла Оцетова ще обсъди проблемите на гребната база Вълчовец с Цветко Цветков / netinfo

До 18 март в Плевенска област ще бъдат създадени Местни комитети за изпълнение на проект „Образование и спорт за европейско бъдеще на децата от област Плевен”. Това беше решено на провелата се вчера среща по учредяване на Областен комитет по същия проект, начело на който застана областният управител Цветко Цветков.

Проектът е насочен към децата на възраст между 6 и 18 години, които в областта са около 31 хиляди. В него са предвидени до 30 юни 2009 г. да бъдат осъществени 10 различни дейности. Проектът основно цели да подобри координацията на областно ниво при провеждане на държавната политика в областта на образованието и спорта и да засили привлекателността на българското училище посредством развитие на извънкласната и извънучилищна спортна дейност.

Състоянието на спортните бази в областта е плачевно, каза Цветко Цветков. Днес той ще проведе работна среща с президента на Българската федерация по гребане и олимпийска шампионка Светла Оцетова и с кмета на Долна Митрополия Александър Печеняков.

Ще бъдат дискутирани проблемите на гребната спортна база на язовир Вълчовец, която не работи заради проблеми с водозахранването. На срещата ще присъстват и представители на Напоителни системи.