Ръководството на БДЖ ще обсъжда проблеми и предложения в Червен бряг
Ръководството на БДЖ ще обсъжда проблеми и предложения в Червен бряг / netinfo

Състоянието на ж.п. имотите и инфраструктура на територията на община Червен бряг ще обсъдат на съвместна среща днес генералният директор на национална компания “Железопътна инфраструктура” Антон Гинев и генералния директор на БДЖ ЕАД Христо Монов с ръководството на община Червен бряг. Това информират от пресцентъра на плевенската областна управа.

Предложенията на общинското ръководство в Червен бряг са да реконструира и да ползва със социална насоченост ж.п. обекти, сред които жилищна сграда и работнически стол, рушащи се в момента. Общината предлага собствеността им да бъде прехвърлена от БДЖ на нея, за да я ремонтира и стопанисва. Има предложения и за реставрация на ценен парен локомотив, да се обновят клубовете на железничарите, да се ремонтира сградата на ж.п. гарата в града и др.

Общинското ръководство на Червен бряг е подготвило и предложение за изграждане на монумент в памет на деветте жертви на пожара във влака София – Кардам. Част от предложенията трябва да се реализират и с финансовата помощ на БДЖ и “Железопътна инфраструктура”.

Срещата започва в 11.00 часа в сградата на община Червен бряг.