Разкриха тайна лаборатория за синтетични наркотици
Разкриха тайна лаборатория за синтетични наркотици / darik.archiv

На 4 февруари 2013 г. в 19.30 ч. в таванско помещение, прилежащо към апартамент находящ се в гр. Ловеч, в процес на производство на синтетични наркотици, служители на РУП Ловеч задържат лицето Н.Г. 28-годишен от гр. Ловеч.

Извършено е претърсване като по време на процесуалните действия са иззети колба с кафеникави налепи по стените, стъклен капак с остатъци от бяло кристално вещество, преносим газов котлон, електронна везна и неустановени към момента химически вещества в стъклени шишета. Върху бял хартиен плик, който същият е направил опит да изхвърли през капандура на помещението е намерено и иззето бяло прахообразно вещество 0,015 кг. в едно с опаковката, което при тестване с полеви тест реагира на наркотично вещество метаамфетамин.

Образувано е досъдебно производство като Н.Г.е привлечен в качеството си на обвиняем и е направил пълни самопризнания пред защитник. На същия е наложена мярка за неотклонение ''Задържане под стража'' за срок от 72 часа в ОЗ ''Следствени арести'' гр. Ловеч. Продължава работата.