Приключи XIX-ти турнир по стрелба с  „Макаров за служители на МВР
Приключи XIX-ти турнир по стрелба с „Макаров за служители на МВР / archiv.DarikNews

На 3, 4 и 5 април Плевен бе домакин на традиционния турнир по стрелба с пистолет „Макаров" за служители на МВР,

В 13:00 часа на 5 април, заместник директорът Денислав Маринов връчване на купи и грамоти на победителите, с което беше закрит турнирът.

Състезанията се проведоха на спортния комплекс на Областна дирекция на МВР - Плевен. Благодарение на успешното партньорство с Главната дирекция на испанската полиция в града ни през 2004 година бе открит първият в Република България модерен специализиран учебен център. Неговото изграждане бе поредно доказателство за целите, амбициите и волята за повишаване на стандартите в професионалната подготовка на полицейските служители.
Оборудването на съвременния стрелбищен комплекс бе в рамките на проект "Създаване на единна система за оценка, квалификация и развитие на човешките ресурси в Министерството на вътрешните работи", финансиран по Програмата ФАР на Европейската комисия.

Финалните стрелби се проведоха тази сутрин като в XIX-я турнир участваха отбори от различни структурни подразделения на МВР - Плевен, Сливен, Перник, Кърджали, Пазарджик, Силистра, Варна, Враца, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Главна дирекция „Гранична полиция ", Главна дирекция „Национална полиция", Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", Главна дирекция „Изпълнение на наказанията", Столична дирекция на вътрешните работи, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност", Академия на МВР, Институт по специална техника, Център по специална полицейска подготовка - Пазарджик и индивидуални участници от Областните дирекции - Силистра, София, Специализирана дирекция „Човешки ресурси" и Специализирана дирекция „Вътрешен одит".

Плевенските стрелци са петима - трима мъже и две жени. Плевенският тим отново показа отлични резултати и точен мерник, спечелвайки първите места в класиранията.