gvardejci
gvardejci / dariknews.bg
Учениците от Втори ученически гвардейски отряд към ОУ "Д-р Петър Берон" и Първи ученически гвардейски оркестър при СУ "Иван Вазов" в Плевен ще се срещнат с държавния глава Румен Радев във вторник, 29 май. В президенството децата ще са придружавани от д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата" и инициатор за създаването на ученически гвардейски отряди в цялата страна, както и от директорите на двете училища Ваня Дражева и Димитър Митев.

По-рано през деня пък д-р Денислава Ангелова и част от децата ще гостуват в предаването "Преди обед" по bTV.
Припомняме, че Вторият в страната ученически гвардейски отряд към ОУ "Д-р Петър Берон"-Плевен беше учреден на тържествена церемония през месец февруари, а СУ "Иван Вазов" - Плевен стана официално дом на първия в страната ученически гвардейски оркестър навръх празника на Плевен - 15 май.

Инициативата за създаването на гвардейските отряди е на д-р Денислава Ангелова и е под патронажа на президента на България, с подкрепата на Министерството на отбраната и с участието и съдействието на Националната гвардейска част. Патриотичната идея, която възпитава на любов към отечеството, се приема все по-добре и продължава в цяла България. Преди броени дни Смолян стана третият град с ученически гвардейски отряд, а скоро с млади гвардейци ще се гордеят и на други места в страната,

Дейността на малките родолюбци се състои в това да посрещат официални гости, да поднасят венци, да участват в строя на националните празници, както и на международни фестивали.

gvardejci
dariknews.bg

Да бъдеш дисциплиниран и с висок успех - това е едно от условията да бъдеш гвардеец.
Д-р Денислава Ангелова има и голямото желание през следващата година да бъде осъществен ученически гвардейски парад, който да събере на едно място всички деца с униформи.

gvardejci
dariknews.bg