Предстои текущ ремонт на уличната мрежа на Ловеч и селата
Предстои текущ ремонт на уличната мрежа на Ловеч и селата / снимка: пресцентър на Община Ловеч

Текущ ремонт предстои на част от уличната мрежа на Ловеч и селата по ЛОТ 3, съобщават от пресцентъра на общинската администрация. В Ловеч ще бъдат ремонтирани седем улици - "Ст. Караджа", "Княз Емеритински", "Цачо Шишков", "Осъмска", "Ал. Кусев", "Граф Игнатиев" -  от "Стара Планина" до Тънкослойното на Пътприбор и улицата до ЦДГ "М. Сиркова" и училище "Димитър Димов".

Основни пътни артерии ще бъдат ремонтирани и в селата Александрово, Малинава, Славяни, Абланица, Българене, Горно Павликени, Гостиня, Деветаки, Дъбрава, Йоглав, Прелом, Сливек, Тепава и Хлевене. Общата стойност на тези дейности е 99 164,16 лв., от които за Ловеч са 30 062,16 лв. Изпълнител на ремонта е "ПИ ЕС АЙ" Ст. Загора.

В момента се работи на общински път Ловеч - с. Скобелево. Почистени са  банкетите, изсечени са храсти и млада гора. Вече се полага и плътна асфалто-бетонова настилка. Работи се и на общински път в Стефаново - Старо Стефаново. Изпълнител на ремонта е "Видапътстрой" ЕАД София. Ремонтът е на стойност 302 758,36 лв.

Извършват се подготвителни работи за ремонт в с. Стефаново по ул. "Иван Вазов" по ЛОТ 2 - "Основен ремонт на улици в община Ловеч". Предстоят да се ремонтират улиците "Гагарин" и "Тодор Чернев" в кв. Гозница, улица "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Баховица. Изпълнител на ремонта е Видапътстрой ЕАД София, дейностите са на стойност 211 600,92 лв.