Петромакс отново жъне бойни успехи
Петромакс отново жъне бойни успехи / netinfo

Трето място в отборното класиране на Международен турнир по Джу Джицу взе плевенския клуб по бойни изкуства "Петромакс". Турнирът се проведе в Русе и в него участваха 98 състезатели от 3 румънски и 10 български клуба. В отборното класиране на първо място се класира сборния отбор на Централен Полицейски Карате Клуб, а втори останаха "Бугари" от Димитровград.

На турнира се играха двете дисциплини дуо и файтинг. Каратеките на „Петромакс” Магдалена Иванова и Никола Гроздев станаха бронзови медалисти при дисциплината дуо деца. На същата дисциплина, но при юноши и девойки, на четвърто място се класира двойката на Емануела Ангелова и Александър Пецорански.

При дициплината файтинг в категория над 55кг. – юноши на 3то място е Калоян Киров. Отново при файтинг за девойки в категория над 58кг. шампионка е Габриела Александрова, а вицешампионка Емануела Ангелова. При мъжете в категория до 69кг. с бронзов медал се прибра Ивайло Диков, а при категория до 77кг. бронз получи Ивайло Петков.

В момента каратеките и инструкторите от „Петромакс” се готвят за идното Балканско Първенство, което ще се проведе в Букурещ, Румъния от 29 юни до 1 юли.