Откриха обновената Здравна служба в село Ясен
Откриха обновената Здравна служба в село Ясен / dariknews.archiv

На 22 октомври 2015 г. Здравната служба в кметство Ясен отвори врати изцяло обновена след основен ремонт. На събитието присъстваха областният управител на Област Плевен Ралица, Добрева, изпълняващият длъжността кмет на Община Плевен арх. Трифон Иванов, представители на проектантската фирма и фирмата изпълнител, жители на селото.

Откриха обновената Здравна служба в село Ясен
netinfo

„Днес ни събира още едно изпълнено обещание от страна на Община Плевен - ремонтът на Здравната служба в Кметство Ясен. Това дългоочаквано от местните жители събитие е поредната крачка към подобряването на техния живот и повишаването на качеството на грижа за тяхното здраве.

То е пример, че ние като ръководство въпреки трудностите се вслушваме в гласа на хората, търсим решение на проблемите им, стремим се да бъдем полезни. Не на последно място то е и доказателство за ангажимента ни към малките населени места в общината, към тяхното благоустрояване и превръщането им в привлекателни места", каза в приветствието си арх. Трифон Иванов.

Лентата на обновеното здравно заведение прерязаха областният управител, изпълняващият длъжността кмет и завеждащият службата д-р Светослав Съйков.

За основната реконструкция на Здравната служба в Ясен Община Плевен отдели близо 104 хил. лева. Изцяло бяха подменени покривната конструкция и дограмите, ремонтирани бяха лекарският и стоматологичният кабинети, манипулационната, чакалнята и сервизните помещения, изградена беше и рампа за хора с двигателни затруднения.

През последните четири години бяха ремонтирани и сградите на здравните служби в Славяново, Коиловци и Пелишат.