От Паркстрой подпомогнаха самотна и болна пенсионерка
От Паркстрой подпомогнаха самотна и болна пенсионерка / parkstroj

Самотна пенсионерка с онкологично заболяване получи 3 кубика дърва за огрев от общинската фирма Паркстрой ЕООД - Плевен.

Величка Златкова е вдовица а преди по малко от година лекарите й откриват рак и от тогава започват неволите на възрастната жена. Преди седмица е освидетелствана 100 процента от ТЕЛК-Плевен и предстои да получава към пенсията за старост и допълнителни средства от пенсията й по болест.

От "Паркстрой" подпомогнаха самотна и болна пенсионерка
netinfo

За 73 годишната Величка се грижи синът и който не работи поради това, че трябва да се грижи за болната си майка.

Председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, разбира за нелеката съдба на възрастната жена и се обръща за помощ към директора на общинското предприятие да и осигурят дърва за огрев, тъй като се налага синът и всеки ден да обикаля за да търси дърва и разпалки, за да е на топло болната му майка. Доходите на възрастната жена са 225 лева на месец, които са и крайно недостатъчни за да посресхта спокойно старините си.

"Благодаря на Дирекотра на Пътстрой Плевен, че веднага се отзова на молбата ми за помощ и доставиха дърва за да не мръзне в зимните дни. Велика се нуждае от топли дрехи и хигиенни материали, които ползва за да почиства раните си. Надявам се да се намерят хора, които да помогнат на възрастната жена от Плевен, която живее в обшинско жилище предоставено и преди 36 години от Община Плевен", споделя Слави Михайлов.