Осъдиха плевенчанин за притежание на близо половин килограм кокаин
Осъдиха плевенчанин за притежание на близо половин килограм кокаин / netinfo

На 2 години и половина лишаване от свобода и глоба в размер на 2 000 лв. е осъден плевенчанин за притежание на кокаин за 103 579 лева, съобщават от Окръжна прокуратура Плевен. Наркотикът е открит в колетна пратка от Аржентина, а за получаването й осъденият е използвал чужда лична карта.

През лятото на 2007 г. Николай Т. се снабдил с изгубен документ за самоличност, принадлежащ на друг мъж, и го задържал в себе си. След това се свързал с гражданин на Аржентина, с който уговорил доставка на дрогата чрез пощенска услуга. За име на получател, Николай Т. използвал данните от чуждата лична карта като дал на изпращача своя действителен адрес. Пратката е получена в Централна поща Плевен на 2 юни 2007 год., а два дни по-късно мъжът решил да я прибере.

При напускане на пощенския салон, Николай Т. е задържан от полицейски служители, които били предварително уведомени от съответните Митнически служби за съдържанието на колета. В него били сложени две картини, метална пластика и спортна блуза. При отваряне на задната част на произведенията на изкуството, във всяка една от двете картини са намерени полиетиленови пликове, облепени от външните си страни с индиго. В тях имало бяло прахообразно вещество с общо тегло близо 471 грама. Изследванията са доказали, че наркотикът е  кокаин.

Присъдата на Николай Т. е издадена от Районен съд Плевен и е потвърдена от Окръжния, тя е влязла в сила на 9 юни.