Огнеборците отново потушаваха пожари
Огнеборците отново потушаваха пожари / снимка: Дарик Плевен

Осем пожара са потушавали огнеборците в Плевенска област през изминалото денонощие, съобщават от полицията. Три от инцидентите са завършили с материални загуби, при останалите са горели сухи треви.

На 16 август в 10.20 часа в плевенската пожарна е получено съобщение за възникнал огън в лек автомобил Фолксваген „Голф", частна собственост, на бул.„Г.Кочев". При пожара е унищожен двигателния отсек, а причината е късо съединение. 

Небрежност при боравене с открит огън е причината също вчера да изгорят 8 ж.п. траверси до ж.п. спирка „Чифлика", Община Долна Митрополия. Сградата на спирката е спасена, а също така и намиращ се наблизо трафопост.

В 16.34 часа вчера в Пожарна безопасност и спасяване в Кнежа е получено съобщение за пожар в частна селскостопанска постройка в с.Староселци. Унищожени са 150 кв.м. покривна конструкция и 300 бали фураж. Инцидентът е причинен от детска игра с огън.

Пожари в сухи треви, завършили без материални загуби, са гасени в землищата на Белене, Гулянци, местността „Стража 4", в бившия конезавод в с. Победа и в гробищния парк в Кнежа.