antonov
antonov / obladmin pleven
Истината като върховна кауза беше темата в срещата между областния управител Мирослав Петров и адвоката на Сергей Антонов - Джузепе Консоло 
На 14-ти май, областният управител на Плевен Мирослав Петров прие в кабинета си Джузепе Консоло - адвокатът на Сергей Антонов в процеса срещу него за атентата срещу папата. Поводът бе представяне на книгата на Консоло „Атентатът срещу папата. Истинската история”.
„България днес е член на ЕС и пълноправен член на НАТО докато през онези години нещата са били далеч по-различни. Винаги остава нещо недоизказано, затова се надявам вашата книга да даде нов прочит на нещата, извеждайки на преден план единствено и само истината. Поздравявам Ви за достойното решение да отстоявате невинността на нашия съгражданин Сергей Антонов, несправедливо обвинен в престъпление, което не е извършил. Адмирирам и решението Ви да представите истината за този заплетен случай, за да стане тя достояние на всички както у нас, така и в чужбина”, обърна се областният управител към Джузепе Консоло.

antonov
obladmin pleven

„Отговорите на всички възможни въпросителни се съдържат в тази книга и най-после имаме истината, а не клеветата. Мога само да съм горд, че написах тази книга и се надявам, че както изглежда ще се публикува и на руски език и бъде издадена и в САЩ”, каза Джузепе Консоло.
„С подкрепата на медиите имаме една голяма сила – да предадем думата нататък. След като човек прочете книгата да разговаря със своите приятели и близки, за да се чуе истината, написана черно на бяло”, обобщи адвокатът.

Проф. Джузепе Консоло е убеден, че съвременниците на Сергей Антонов са все още негови длъжници и настоява истината за случилото се да бъде разказвана и преразказвана.
По време на срещата му с областния управител Мирослав Петров присъстваха още, тогавашният ни посланик в Рим, представител на нашето духовенство в Рим и  Румен Петков.

antonov
obladmin pleven