Любомир Петков: Всеки, който днес се прави на местен патриот, да си спомни какъв е бил вчера
Любомир Петков: Всеки, който днес се прави на местен патриот, да си спомни какъв е бил вчера / netinfo

Като "апаратна война с доста пародиен характер" определи действията на някои от политическите си опоненти председателят на предизборния щаб на БСП и водач на листата за общински съветници Любомир Петков. Той коментира пред медиите жалбата, подадена от предизборния щаб на досегашния кмет на Общината срещу подкрепата за кандидата на БСП Васил Антонов, заявена от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

„Вместо да творят невероятни жалби до всякакви инстанции, нека хората от щаба на Найден Зеленогорски да вложат повече усилия в диалога с гражданите и да дават думата на хората за въпроси, когато се срещат с тях. Защото когато отидем някъде, при нас идват дори симпатизанти на СДС, които се възмущават от надменността и нежеланието да се чуе мнението на избирателите, които масово демонстрират техните кандидати от т.нар. Коалиция Заедно за община Плевен”, каза пред медиите Любомир Петков.

Той допълни, че ако бъдат по-диалогични, кандидатите от тази коалиция ще спестят на опонентите си ненужната тежест да обясняват досегашния модел на управление на общината. Предателят на предизборния щаб на БСП информира медиите, че жалбата не е уважена от ОИК.

Любомир Петков уточни, че посещенията на министри през последните две години в Плевен винаги са били свързани с реални инвестиции в града и общината. Той припомни, че преди осем години СДС активизира цялата държавна машина в битка срещу местната власт в Плевен.

„Тогава се водеше война, тогава всяко идване на Костов, Соколов и още поредица такива светила на българската политика на прехода бе свързано с удари срещу местната власт, със силов натиск върху обществотото за налагане на днешните демократични десни управници”, подчерта Любомир Петков. Той призова всеки, който днес се прави на местен патриот, да си спомни какъв е бил вчера.