Хванаха 14-годишен телефонен терорист
Хванаха 14-годишен телефонен терорист / netinfo

14-годишен "телефонен терорист" от плевенското село Търнене е заловен от полицията днес. Малолетният вдигнал на крак полицаи от Монтана и Плевен, след като съобщил за поставена бомба на тел. 112, информират от пресцентъра на МВР.

Сигналът за поставено взривно устройство е подаден от анонимен глас около 12.15 часа, на тел. 112 в Монтана. Той съобщил, че в сградата на Районен център "112" има бомба, която ще гръмне и призовал хората да напуснат района. Служители на сектор "БОП" Монтана и на Районното управление в града претърсили сградата, но бомба не била намерена и Районния център продължил да работи.

В хода на разследването е установено, че анонимната заплаха е отправена от мобилен телефон, а обаждането е от Плевенски регион. След намесата на Плевенската полиция анонимния 14-годишен "бомбаджия" е намерен. Той е отведен в полицията за снемане на обяснения. В него е открит и мобилният телефон, от който е подал лъжливия сигнал.

Оказало се, че компания в "шегата" му правила негова братовчедка, също на 14 години, съобщават още от полицията. С непълнолетните са разговаряли инспектори от Детска педагогическа стая. Работата по документирането на случая продължава.