Джон Лоутън изнася концерт в Левски за празника на града
Джон Лоутън изнася концерт в Левски за празника на града / dariknews.archive

С богата празнична програма град Левски ще отпразнува през юли своята 70-годишнина. За предстоящите прояви, сред които е концерт на легендарния вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън и БТР, информираха от пресцентъра на местната управа.

От 15 до 17 юли младежки рокфестивал ще озвучава Левски всяка вечер, като концертите ще започват в 18:00 часа на сцена пред Общината.

На 15 юли в Левски ще бъдат открити и две изложби. Първата е „Ние опознаваме биоразнообразието" по проект на Регионалния бизнесцентър в Плевен. Експозицията ще бъде подредена в централна паркова част на града, откриването е в 17:00 часа. Половин час след това в Градската художествена галерия ще бъде открита и втората изложба на тема „Градът през моя обектив" на Лилия Василева - любител фотограф. Ще бъдат показани снимки от миналото на град Левски

На 17 юли от 18:00 часа в Левски ще бъде представена и изложба - живопис, графика, приложно изкуство и скулптура на творци от Левски и Павликени. Организатори на тази инициатива са Община Левски и галерия „ВИСТ". Финалът на деня обещава да бъде грандиозен с концерт на Джон Лоутън и БТР. Началото е 20:00 часа на открита сцена пред Община Левски.

Програмата на самия празничен ден - 18 юли, започва в 10,30 часа с Тържествена сесия на Общинския съвет в голямата заседателна зала в сградата на Общината. От 11:00 ч. е церемонията по издигане на знамената и водосвет за здравето и благоденствието на град Левски и неговите жители, а в 11:30 ч. ще се проведе и шествие до паметника на Васил Левски в града.

Денят ще продължи със състезание по плуване на Общинския плувен комплекс, а вечерта за доброто настроение на всички жители и гости на града е концертът на площада с участието на Вокална формация „Децата на град Левски" с худ. ръководител Бойка Русанова, Мажоретния състав на гр.Левски с худ. ръководител Валя Маркова, Танцов състав „Сборенка" с худ. ръководители Дарина Богданова и Радослав Славеев, Женската група за обработен фолклор с худ. ръководител Румен Люцканов и солисти Стефка Звездомирова, Христина Събева, Ани Антонова и Радослав Славеев.

Гости на Левски ще бъдат Дуо „ВалДи"- Валди Тотев и Дими Димитрова, Ралица Ангелова и Драгомир Драганов.
Финалът на вечерта ще бъде поставен с празнична заря.