Д-р Поля Петева е кандидатът за кмет на ЕНП
Д-р Поля Петева е кандидатът за кмет на ЕНП / Пресцентър ЕНП

 

Д-р Поля Петева е кандидатът за кмет на Плевен, издигнат от Единна народна партия. Тя беше представена на пресконференция от председателят на ЕНП Мария Капон. Д-р Петева е родена в Плевен, по професия стоматолог, семейна с трима сина. Тя е единственият стоматолог-алерголог в Плевенска област, втори мандат председател на Контролната комисия на Български зъболекарски съюз в Плевен, експерт към РЗОК и председател на ЕНП в Плевен.

Пред медиите тя сподели, че е човек на действията и ще се бори за развитието на бизнеса в Плевен. Д-р Петева и колегите й се обявиха против олигархичния модел, който се установява в града. Тя сподели личното си виждане за общинската администрация, която трябва да служи на хората, а не обратно, затова ще се бори против корупцията в общинската администрация. Д-р Петева заяви, че в предизборната си кампания няма да приемат пари от съмнителни бизнесмени.

В листата на ЕНП, която все още е непълна и неподредена, влизат Емил Николчев, Телят Осман Калчев, Фелиз Мехмедова, Александър Йовков, Любомир Паскулов, д-р Юрий Николов, адв. Ивайло Ценкулов и др. Водач на партийната листа в град Левски ще бъде Ниази Ибрахим.

ЕНП ще има своите листи за общински съветници в цялата Плевенска област, партията ще издигне и много кандидати за кметове по места, изтъкна председателят Мария Капон. Тя сподели, че проектът, който са започнали е дългосрочен, местните и президентски избори са първата стъпка в него. Голямата политическа цел на ЕНП са парламентарните избори, до които предстои много работа.