58-мо издание на Парад на модата представи създателят му, Георги Ангелов
58-мо издание на Парад на модата представи създателят му, Георги Ангелов / dariknews

58-ми пореден спектакъл "Парад на модата - 2014" представи неговият създател, сценарист и режисьор, Георги Ангелов на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен.
Този път в спектакъла ще участват 40 манекени на възраст от 4 г. до 19 години. 12 дизайнера ще представят свои колекции, сред които има и четирима дебютанти.

В спектакъла участват: Ариес Уникат-Светла Димитрова, която е два пъти носител на наградата "Златната игла" за висша и за авангардна мода. Тя се представя с рокерска и официална колекция. Светла Димитрова тази година облича Мис България, която представи страната в Москва.
Галя Златева от Варна се представя с мода за деца и тийнейджъри и с авангардна мода за дамите. Теодора Кьосева от София се представя с плетиво за студените зимни месеци.

Дизайнерско студио Мода Лаб от София е създадено от млади дизайнери, завършили в Милано, Лондон и София. Колекцията им е предназначена за всяка възрастова група.

Един от дебютантите тази година е Иван Радлов от София. Млад, талантлив и нестандартен като мислене дизайнер, участвал в различни ТВ реалити формати. Шил е за Илияна Раева, Ана Пенчева и за всички певци и танцьори от Денсинг стар. В поредното издание на "Парад на модата" той ще се представи с колекции от метал и неон.

Арт студио Милиел с дизайнери Мариела и Милица Илиеви от Плевен ще представи колекция, предназначена за зимните месеци от ръчно изработено плетиво. Друг дебют на плевенска сцена е Марта Мешинска - също от Плевен, в чиято колекция за изработката на модерно облекло се използват рециклирани материали. Логото на колекцията е: "Никога безлични или просто прилични, а различни, но не безразлични", защото визията на жената днес, определя, какъв ще бъде животът утре.

В спектакъла ще участват поп изпълнителите Ива Цветанова, Виолета Боянова, Поля Петкова и Йоана Цветанова - възпитаници на Анелия Дечева, а колекциите ще бъдат представени от възпитаници на Георги Ангелов. В спектакъла с атрактивни изпълнения ще участва и цигуларят Чавдар Вълков.

"Парад на модата -2014" се провежда под патронажа на кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и е организиран от Община Плевен, Сдружение Плевенски обществен фонд "Читалища", читалище "Лик" и Георги Ангелов. Това е един шоу-концерт-спектакъл по идея, режисура и постановка и хореография на Георги Ангелов. Музикалното оформление е на Асен Антонов, а изборът на музиката е дело на Николай Колев.

Осветлението, което заема специално място в реализирането на спектакъла е на „Рули”. „Съчетал съм по много фин начин пластиката с дрехата, музиката, танца и светлината и мисля, че ще се получи нещо много красиво и нежно. Търсил съм две линии – в първата част на спектакъла акцентът е върху емоцията на времето, в което живеем, освободеността, агресивността в този век, във втората част съм търсил мекотата и красотата на жената, която е създадена за любов и обич”, сподели Георги Ангелов.

Спектакълът "Парад на модата - 2014" ще бъде представен на 29 юни - неделя от 20:00 часа в залата на Драматичен театър "Иван Радоев" в Плевен.