/ Istock

Районното управление (РУ) във Вършец възстановява своята дейност, след като през последните две години бе участък към РУ в Берковица. Официалното му откриване ще бъде на 28 май от 14:00 часа, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР в Монтана.

Очаква се на събитието да присъстват служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, областният управител Ивайло Антонов, кметът на Община Вършец Иван Лазаров, архимандрит Антим – протосингел на Видинската митрополия, началници от районните управления в областта и служители на ОД на МВР.

За началник на РУ - Вършец е назначен 39-годишният главен инспектор Иван Димитров – завършил  Академията на МВР, факултет „Полиция“ със специалност „Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред“, с последваща дългогодишна кариера предимно в криминална и охранителна полиция на РУ Вършец.

Районното управление отговаря за население от около осем хиляди жители от девет населени места на територията на община Вършец.

С възстановяване на полицейското управление в пълния му състав и функции, ръководството на ОД на МВР - Монтана се надява да отговори на обществените очаквания за поддържане на добър обществен ред и сигурност, а също така и да осъществява една от основните дейности на полицията – превенцията, добавиха от ОД на МВР в Монтана.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

Милена Островска/БТА