/ iStock
Окръжната прокуратура в Монтана е готова с обвинителния акт срещу 29-годишен мъж, привлечен като обвиняем по дело за умишлено убийство.

Той е многократно осъждан, включително и като непълнолетен.

Мъж почина след сбиване в село Габровница

Убийството става на 15 юли 2023 г. Семейството на жертвата поканило на вечеря роднини и приятели, като подредили маси и столове отвън пред къщата им в монтанското село Габровница.

Същата вечер обвиняемият мъж бил в центъра на селото, където консумирал алкохол. Около 20,00 ч. заедно с приятеля си той решил да отиде до дома на семейството и когато видял гостите и веднага се насочил към жертвата с вербални нападки. Мъжът му предложил да поговорят на другия ден на трезво, но спорът между двамата ескалирал.

Обвиняемият нападнал жертвата, като му нанесъл удар в главата с носената портативна тонколона. Свидетели на случващото се намесили, за да помогнат на пострадалия. Последвало масово сбиване между присъстващите. Обвиняемият ударил още няколко пъти с тонколоната в областта на челото мъжа, докато музикалния уред се счупил, а пострадалият паднал на земята.

Предадоха на съд обвиняем за жестоко убийство на мъж в с. Габровница

Обвиняемият и приятелят му избягали.

Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на жертвата. При задържането обвиняемият е проявил изключително грубо и агресивно поведение спрямо органа на реда.

Според заключението на извършената съдебномедицинска експертиза причината за смъртта на пострадалия е остра механична асфикция с дихателна и сърдечна недостатъчност, развила се на базата на аспирацията на кръв в дихателните пътища, провокирана от травма в областта на главата с кръвоизливи в мозъчните обвивки.

Обвиняемият не се признава за виновен в извършване на престъпното деяние и отрича да е нанасял удари на починалото лице.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня