Към момента продължава гасенето на иглолистния горски масив
Локализиран от всички страни е големият горски пожар в района на село Самодива, Кирковска община, който възникна на 6 септември малко преди 15:00 часа, съобщиха от полицията в Кърджали.

За часове огънят обхвана около 300 декара горски масив в пресечен терен и при силен вятър. Незабавно са били организирани всички налични сили на пожарната за потушаването на пожара.

Заради огнената стихия: Евакуират хора от село Старово

22-ма пожарникари с 8 автомобила, държавни горски служители, доброволци от формированието в Кирково и местно население са били включени в гасенето. През цялото време не е съществувала заплаха за близките населени места.

Към момента продължава гасенето на иглолистния горски масив. На място е директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Благодарение на добрата работа и координация на силите е изцяло локализиран и 90 процента овладян пожарът край село Самодива, обхванал приблизително 600 декара горски масив - това съобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, който на място се запозна със ситуацията.

МВР

В тези два дни в потушаването на огъня са се включили 127 души - пожарникари, горски служители, доброволци от местното формирование и жители на общината. Главен комисар Николов поздрави всички за това, че не са допуснали да бъдат застрашени населени места в близост до пожара. Остават за потушаване огнища, които са вътре в масива и рискови заради засилващия се вятър.

По думите му те не представляват проблем за населени места. Той обяви, че има готовност за включване и на допълнителни сили от съседни области, но по преценка на щаба това не се налага към момента.

Гасенето на огнищата в масива продължава с гръбни пръскачки със сили на пожарната, горски служители и местни жители.
Агенция "Фокус"