С преустановено водоподаване през утрешния 9 август ще са повече от 10 села и части на Кърджали, съобщават от ВиК дружеството в областния град.

Причината е направа на връзки по проект „Воден цикъл“ част 2. Без вода в периода от 09:00 ч. до 22:00 ч. ще са блокове от 1 до 12 и около бензиностанция ЕКО в кв. "Възрожденци", както и селата: Резбарци, Глухар, Пепелище, Айрово, Дъждино, Македонци, Балабаново, Върхари, Софийци, Свобода, Груево, махалите Сушево и Поляна, както и Комплекс „Маказа“.

Авариен ремонт остави части от Хасково без вода

От дружеството се извиняват на своите абонати за причиненото неудобство и ги приканват да се запасят с необходимите количества вода. 

Припомняме, че проектът „Воден цикъл“ част 2 се изпълнява по оперативната програма „Околна среда 2014–2020 г.“. Той е на обща стойност близо 68 милиона лева, като съфинансирането от ВиК дружеството е 12 %. Проектът включва общо шест обекта по компонента „Водоснабдяване“, част от които са над 30 км.
водопровод и работа по четири обекта по компонент „Канализация“ с реконструирани 1832 метра съществуваща мрежа и новоизградени 15 401 метра канализация. Всички дейности се очаква да приключат до края на 2023 година.
Валентина Стоева, БТА