Жителите на кв. Върташево искат изместване на пътя заради инцидентите
Жителите на кв. Върташево искат изместване на пътя заради инцидентите / netinfo

Околовръстния път на Кюстендил да бъде изместен и да не минава през кв. "Върташево". За това настояват живеещите в района, които са готови отново да започнат подписка за промяна на трасето на пътя.

"Не е проблем шосето да се измести в пустеещите ниви след Жиленци между квартала и Горна Брестница. Това е 13 инцидент на това място и поредната жертва", коментираха жители на Върташево. Според тях пясъчната дига не е решение за обезопасяването на пътя. Под нея има и детска площадка до жилищната кооперация.

 "Участъка е критичен, но е обезопасен, като са поставени всички необходими знаци. Предстои да бъдат изяснени причините, при които загина 40- годишния шофьор на ТИР от Видин", заяви говорителят на ОД на МВР- Кюстендил Катя Табачка.

Припомняме, че на 30 октомври 2006 г. на опасният участък започна изграждането на двойна еластична ограда и пясъчна дига. На 25 октомври същата година, беше последния смъртен случай при който загина 43- годишен мъж, който бе превозвал ролки с амбалажна хартия от Македония.