Велбъжд очакват служебна победа над Спартак- Варна в U19
Велбъжд очакват служебна победа над Спартак- Варна в U19 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Служебна победа от 3:0 очакват от ФК „Велбъжд", да присъди БФС за неиграния двубой от Елитната група до 19 години със „Спартак"- Варна. Ден преди мача, на сайта на БФС излезе следното съобщение от Спортно- техническата комисия: „Поради уважителни - причини предварителен отказ за участие от ФК „Спартак 1918" Вн, срещата от 27 - ми кръг на първенството Елитна юношеска група U19 между отборите на ФК „Велбъжд" Кн и ФК „Спартак 1918" Вн няма да се състои".
„Спартак" Варна са изложили мотиви, че много от футболистите в отбора не могат да отсъстват от училище и затова не могат да пристигнат за мача в Кюстендил.
Битката за оцеляване в Елитната група до 19 години за „Велбъжд" продължава, остават 3 мача до края на първенството. Кюстендилци гостуват в събота на „Славия", след това посрещат „Ботев"- Пловдив и в последния кръг гостуват на „Черноморец" в Бургас.
Класирането, в долната част на таблицата е- последен и изпадащ към момента е „Спартак"- Варна с 16 точки; Любимец има 19 след като победи с 3:0 „Чавдар"- Етрополе; „Велбъжд" би имал 21 т. при присъждането на служебна победа; „Светкавица"- 24 т. и „Оскар Е. Л."- 25 т.