Вече няма ОП- Охрана, Спортни имоти и съоръжения и Пазари и платени паркинги, а има Управление на общинските имоти
Вече няма ОП- Охрана, Спортни имоти и съоръжения и Пазари и платени паркинги, а има Управление на общинските имоти / Дарик, архив

Общинският съвет одобри докладната на кмета на Кюстендил Петър Паунов и закри три общински предприятия- "Охрана", "Спортни имоти и съоръжения" и "Пазари и платени паркинги". "За" гласуваха 22 съветници, 7- "Против" и 3- "Въздържал се".

Мнозинството в Общинският съвет подкрепи и създаването на ново общинско предприятие "Управление на общинските имоти", с 23 гласа "За", 5- "Против" и 6- "Въздържал се". И по двете докладни нямаше дебати.

"Ще бъде направен необходимия подбор. Ясно е , че няма да има трима счетоводители, трима личен състав и трима касиера. Хората, които са работили добре, просто ще бъдат назначени. Ще бъдат избегнати процедурите по отношение на атаките при евентуалния подбор, което чисто юридически натоварва общината с много дела", коментира пред Дарик кметът Петър Паунов. Той не разкри името на директора на новото общинско предприятие, като допълни- "Нито кметът, нито който и да било от администрацията може да бъде вечен. Тук няма драми, търсят се хората, който най- добре се справят и се адаптират към икономическите реалности. Никой не е венчан за длъжността си".

Зам.- председателят на ОС Мая Шишкова за пореден път изрази мнение, че по- добрия вариант за работещите в тези предприятие е да има сливане в едно общо, а не закриване.

"Не знам защо повечето колеги одобриха докладната на кмета, при положение, че досега бяха против. Във варианта закриване ще има повече дела в съда, от хората, които ще бъдат съкратени, но няма да бъдат преназначени в новото предприятие", заяви пред Дарик Шишкова.

Общинският съвет досега, на два пъти отхвърляше докладната на кмета Паунов за закриването на трите предприятия.