ФК Кюстендил надделя над ОФК Елин Пелин на стадиона в Радомир и влиза в Трета лига
ФК Кюстендил надделя над ОФК Елин Пелин на стадиона в Радомир и влиза в Трета лига / Dariknews.bg
Жребият за определяне на програмата на югозападната Трета лига за сезон 2017-18 ще бъде изтеглен в понеделник, 31.07.2017 г., от 11:00 часа, в сградата на Национална футболна база в Бояна. За съжаление в този жребии няма да участва отбор от Кюстендил, след изпадането на “Велбъжд” и отказа от участие на ФК “Кюстендил”. Своите съперници ще научат дупнишкия “Марек 1915” и “Германея”- Сапарева баня.
Предвидена е и среща между президентите на клубовете и ръководството на Зоналния съвет на БФС.

Отборът на Пирин Благоевград победи в контрола третодивизионния Германея Сапарева баня с 1:0. Проверката даде възможност на Милен Радуканов да изпробва трима дошли на проби футболисти - алжирецът Абделррахман Юсфи, гръцкият халф Василис Треандафилакис и Ани Петков от Пирин Гоце Делчев. Дебют за орлетата направи и национала Ради Кирилов.  Другите в отбора на Пирин бяха само юноши, информира Стефан Дамянов.
“През първото полувреме двата отбора направиха здрав мач ,с малко положения и пред двете врати. Най-чистото положение се откри в 33-тата минута пред Петър Янкулски от Германея . Той остана очи в очи с вратаря Костов, но не успя да го преодолее. В началото на второто полувреме Аймен Суда от фаул изпрати топката на сантиметри от страничната греда. След час игра гостите от Сапарева баня пропусна две стопроцентови ситуации. Първо Георги Славков-Рууни подаде неточно останал сам срещу вратаря, а веднага след това отново Янкулски удари напречната греда. До края на мача отново Суда пропиля страхотен шанс за орлетата, но в последната минута с удар отблизо донесе победата на орлетата”, коментира Стефан Дамянов в сайта Пирин спорт.

Феновете на футбола от Югозападна България ще могат да гледат двубои от Втора лига в Радомир.
На база решение на Лицензионната комисия и отстранените забележки на приемателната комисия по приемане на стадиона, ФК „Струмска слава“ – Радомир, ще играе домакинските си срещи на  ст. Градски- гр. Радомир, информира БФС.
 
Дарик- Кюстендил