Скандали, обвинения в конфликт на интереси и съветник в оставка в Дупница
Скандали, обвинения в конфликт на интереси и съветник в оставка в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Общинският съветник д-р Диана Кьосева от ПП ГЕРБ е подала заявление за напускане на ОбС Дупница. Това стана ясно по време на днешното заседание на ОбС. Молбата й е депозирана в ОИК. Причините били лични.
По време на сесията обаче Маргарита Илинска от БСП заяви, че Диана Кьосева, която е председател на Комисията по здравеопазване в ОбС е била заплашвана от Костадин Костадинов от ОДБ и председател на ББЦ за Дупница, който е заявил, че д-р Кьосева може да бъде санкционирана с над 30 000 лв. заради конфликт на интереси, тъй като тя е лекар в общинската болница и няма право да обсъжда избора на управител на същата болница, а именно това е била една от темите на заседанието на комисията. За подобни заплахи потвърди и Първан Дангов, който не е член на комисията, но е разговарял с членовете на въпросната комисия. Костадин Костадинов отрече да е изричал заплахи. Той обясни, че е казал само, че д-р Кьосева е в конфликт на интереси, ако участва в избора на управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски" Дупница. На въпрос дали самият Костадинов не в конфликт на интереси, като част от ръководството на частната болница в Дупница, той заяви, че не е!
Костадинов обяви, че ще съди Първан Дангов, заради думите на Дангов „еквивалент на Пеевски" насочени към общинският съветник от ОДБ и председател на България без цензура.
На днешната сесия две докладни бяха свързани с общинската болница.
Иван Шопов от БСП имаше внесена докладна за утвърждаване на спечелилия конкурса за управител на болницата- д-р Любомир Таушански. Костадин Костадинов поиска оттегляне на докладната, тъй като гласуването й би било незаконосъобразно. С решение на съветниците докладната беше оттеглена. Другата докладна пък беше от председателят на ОбС Владимир Владимиров и е за обявяване на нов конкурс за управител на общинската болница. Отново заради скандали около тази точка беше поискана 20 мин. почивка, за да се изясни има ли конфликт на интереси Костадин Костадинов от ОДБ или няма, и може ли да участва в дебатите и гласуването по нея или не. Преди началото на разглеждането на тази докладна Матей Попниколов заяви, че няма да участва в процедурата, тъй като ще бъде в конфликт на интереси ако го направи.