С две бебета посрещнаха Бабинден в кюстендилската болница
С две бебета посрещнаха Бабинден в кюстендилската болница / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Две бебета са се родили на Бабинден до момента в кюстендилската болница. Те са проплакали под грижите на д- р Маргарита Исталиянова и акушерката Веселка Захариева.

С две бебета посрещнаха Бабинден в кюстендилската болница
netinfo

Първо се е родило момиче, в 03, 05 часа. То тежи 3, 100 кг и е дълго 48 см. Второто бебе е момче, като майката е от Земен и е избрала родилното отделение в Кюстендил. Юнакът й тежи 3, 490 кг и високо 51 см. От началото на 2014 година са родени 23 бебета, с лек превес на момичетата, които са 12, съобщи за Дарик старшата акушерка Елеонора Тончева.

С две бебета посрещнаха Бабинден в кюстендилската болница
netinfo

"Посрещаме всяка година Бабинден на 21- ви януари, с радост и удоволствие от направеното. Трудна е професията ни, защото отговаряме за здрави хора и два живота в родилната зала", каза пред Дарик д- р Катя Рангелова, завеждащ в момента Акушеро- гинекологичното отделение. "Сама избрах професията си и въпреки трудностите, не бих заменила специалността си", допълни д- р Рангелова и честити чрез Дарик празника на всичките си колеги.
През 2013 година са се родили с около 20 бебетата по- малко, спрямо 2012, но ние се движим през последните години в тази граница, между 300- 400 бебета, коментира д- р Рангелова.