/ iStock/Getty Images
"Продължават планираните ремонтни дейности по републиканската пътна мрежа в Кюстендил и региона". Това каза пред журналисти областният управител Кюстендил инж. Александър Пандурски. Работи се активно по пътя София - ГКПП - „Гюешево“.

В момента дейности се извършват в района на село Драгомирово и село Цървеняно, както и в посока граничен пункт „Гюешево“. Продължава ремонтът и на пътя Коняво – Горна Козница.

В Кюстендил са одобрени важни проекти, свързани с битовите отпадъци

Има ремонтни дейности по пътя Дупница-Сапарева баня, Кочериново-Рилски манастир. Работи се и в Кочериново. Ще бъдат изкърпени дупките по главните пътища в градовете Рила и Кочериново, оставени след отстраняването на ВиК аварии.

По думите на областния управител се работи и по общинските пътища. Отстраняват се нарушени пътни участъци от фирмите, добиващи дървен материал. „Лятото и сушата предполага намалено водоподаване.

Това е заради това, че източниците на вода с по-малък дебит, а в същото време има увеличено ползване на вода. Въпреки, че кметовете са ограничили ползването на вода за извън питейно-битови нужди, много хора поливат градините и дворовете“, каза Александър Пандурски.

По думите му непрекъснато се поправят проблемни водоснабдителни съоръжения. Работи се по водопроводите в Кочериново, Рила и Бобошево. Ситуацията в Бобов дол също не е добра, заради множество направени отклонения на главния водопровод. Това е наложило да се взима и вода от язовир „Дяково“.
Агенция "Фокус"