Продават Чифте баня и фризьорския салон заедно
Продават Чифте баня и фризьорския салон заедно / Дарик радио,архив

Докладната за продажба заедно на два имота, частна общинска собственост- "Чифте баня" и фризьорски салон, ще разгледа Общински съвет Кюстендил.
"Това е един добър ход и има възможност за един силен тласък за развитието на туризма в нашия регион.За всички е пределно ясно, че банята не се намира в много добро състояние, пределно ясно е че минералната вода е огромно богатство за Кюстендил.И надявам се, че с тази стъпка ще съумеем да направим един хубав градски СПА.Тук няма опасност , сградата е паметник на културата, няма притеснения в това, което се предвижда за нея.Ще се запазят работните места за срок от 3 години.Тази практика не е откритие, още през 1994 г. е приватизирана банята във Велинград, приватизирани са и баните в Сапарева баня и Сандански и виждате, че тези градове напреднаха много в развитието на туризма", коментира председателят на Общински съвет Иван Андонов.


В дневният ред на сесията е включена и докладна за преминаването на хижата в местността Ючбунар от публична общинска в частна общинска собственост.Сесията е насрочена за 3 февруари.