/ Дарик,архив
Приключването на проекта "Обновяване/реконструкция на Общински театър Кюстендил и изграждане и възстановяване на зона за отдих парк "Театъра" бяха обявени на финална пресконференция по проекта. 

Общата му стойност е 5 650 980,19 лв., от които 2 441 919, 79 лв. са европейско финансиране, 430 927,02 лв. - национално и 2 778 133, 38 лв. - осигурени от Фонда за устойчиви градове.

Общината в Кюстендил търси превозвач по линията Кюстендил-София-Кюстендил (ВИДЕО)

В рамките на проекта Общинският театър със застроена площ от 3 144 кв.м. и разгъната площ от 8 778 кв.м. беше напълно ремонтиран. Възстановена беше и зоната за отдих парк "Театъра" с площ от 3 986 кв.м.

"Изцяло се промени облика на театъра. Изградени са нови вентилационни системи на фоайето и голямата зала. Подменена е изцяло дограмата, ремонтиран е покривът. Комфортът вътре е подобрен значително, а околното пространство е реновирано - изградени са два фонтана, кът за шах.

Увеличено е пространството пред театъра, така че да може в района да се провеждат всякакви фестивали. Паркингът зад театъра също е ремонтиран", посочи ръководителят на проекта Илиан Фусков.

"Изключително съм щастлив, че една моя мечта от 2008 г. се случи. Тя беше Кюстендилският театър да изглежда съвременно, да предлага модерни условия, както за работещите в него, така и за почитателите на театралното изкуство", каза директорът Чавдар Ненов.
БТА