Параклис Гунди
Параклис Гунди / netinfo
Параклисът “Св. Георги Победоносец” ще бъде осветен на 20 май, от 12 часа. Той е построен в памет на Георги Аспарухов- Гунди, Никола Котков и всички изтъкнати спортисти  и спортни деятели от гр. Кюстендил. Ктитори на храма са Дима и Велизар Стоилови, информира основателят на Фен клуб Гунди в Кюстендил Васил Николов. Параклисът бе поставен в парка до стадион “Осогово”. Той бе доставен от Гърция, тежи 26 тона. Храмът е направен в Солун. Използван е бял камък, на купола има камбана и кръст.
 
Очакват се много гости от София, сред които Димитър Ларгов- капитанът на национален отбор, с Гунди и Котков в състава, една от легендите на ЦСКА Димитър Якимов, както и проф. Симеон Стойнов, председател на Национален клуб Гунди.
 
Гости на освещаването на параклиса ще бъдат областният управител Виктор Янев, кметът Петър Паунов, председателят на читалище “Братство 18169” Иван Андонов, както и феновете на ПФК “Левски” от Кюстендил.
 
„Този параклис е единственият в България, създаден в памет на спортисти. Той ще носи името на Свети Георги Победоносец. От 7 години правим организацията за създаване на параклиса, благодаря за съдействието на кмета на Кюстендил Петър Паунов и на Иван Андонов, председател на читалище „Братство“, заяви пред Дарик Васил Николов.
 
Дарик- Кюстендил