Одиторите не са открили нарушения в работата на ВиК- Кюстендил, в ликвидация
Одиторите не са открили нарушения в работата на ВиК- Кюстендил, в ликвидация / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Одитният доклад за ВиК- Кюстендил, в ликвидация не показва никакви нарушения в работата на дружеството, каза за Дарик ликвидаторът Йордан Лазаров.
"Трябва да опровергая мита, разпространяван от кмета Петър Паунов, че едва ли не съм клиент на прокуратурата, с какви ли не злоупотреби. Мит се оказа и казаното от областния управител Владислав Стойков, че на бюрото му има стотици жалби от недоволни абонати, че сме събирали по 2- 3 пъти сметки. Оказаха се 4 жалби, като в одитния доклад  на МРРБ пише, че решенията на съда не могат да се коментират, а дружеството е спазвало постановеното от съда", заяви Лазаров.
Одитният доклад констатира, че най- големите длъжници на ВиК- Кюстендил, в ликвидация са общините, като от тях на първо място е община Кюстендил с 49,8% или 252 950 лв. Водното дружеството е предявило частичен иск пред съда на стойност 29 069 лв.
Сред другите общини длъжници: на община Бобов дол се падат 13,7%, Кочериново- 11,4%, Сапарева баня 15, 3%, Бобошево- 6,5%, Рила и Трекляно- с малко над 1%.