Община Дупница ще поиска още един заем
Община Дупница ще поиска още един заем / Дарик,архив

Още един заем ще иска общинското ръководство на Дупница за довършване на проекта за благоустрояване на широк център. Заема отново ще бъде по фонд ФЛАГ, но за това ще трябва решение на ОбС Дупница.

250 000 лв. осигуряване на собствения принос, представляващи 5 % от общите допустими разходи по проекта за зелена и достъпна градска среда да бъдат осигурени от фонд ФЛАГ, под формата на заем иска кмета на Дупница с докладна записка до ОбС. Поемането на дълга може да стане възможно само след решение на ОбС Дупница. Местните парламентаристи се събират този петък за редовно заседание и ще разгледат предложението на кмета. Дългът е дългосрочен за 4 години, обезпечаването му ще е чрез учредяване на залог върху собствените приходи на общината.

На последното си заседание, ОбС одобри заем от фонд ФЛАГ от 500 000 лв. по същия проект. Предложението беше гласувано два пъти на две различни заседания, тъй като при първото гласуване опозицията отхвърли предложението, при второто само БСП се въздържаха. До момента са усвоени близо 3 млн.лв. по проекта за зелена и достъпна градска среда. Общият дълг на общината към фонд ФЛАГ е 5 278 961 лв.