Няма да се намаляват учебните часове, Регионалната библиотека и музея също без газ
Няма да се намаляват учебните часове, Регионалната библиотека и музея също без газ / netinfo

   Повечето учебни заведения в община Кюстендил ще се отпопляват на дизел до 10-11 ч, а след това ще преминават на газ. За достигане на нормални температури затоплянето на стаите ще започне по-рано.

   Кметът Петър Паунов е поискал да се преустанови отоплението на газ още и в Регионалния исторически музей и Регионалната библиотека. 

   Кметът на община Кюстендил се е свързал с министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, за да поиска да не се прекъсва подаването на газ към града при надвишаване на нормата от 1150 куб.м. на час.

    " С изискването да не надвишаваме 28 000 куб. м. на денонощие ще се справим. Но не бива да се иска от нас да се ограничим до 1150 куб. м. на час, тъй като разходът е различен в 24-те часа. Разходът през нощта е по-нисък и така ще компенсираме", заяви Паунов в ефира на "Дарик".

    "Няма да се намаляват часовете в училищата. Нормално се работи и в детските градини. Благодаря, че гражданите и институциите  са солидарни в този момент, иначе  ще бъде драматично за Кюстендил да няма никаква газ", допълни още Паунов.