Нов сняг в планините около Кюстендил, идва ново застудяване
Нов сняг в планините около Кюстендил, идва ново застудяване / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

И тази нощ е валяло сняг в Осоговската планина, в района на ГКПП- Гюешево и "Стражата" та Конявската планина. Пътищата са почистени и опесъчени. Няма въведени ограничения в движението, каза дежурният в Областно пътно управление. Пътищата в цялата област са мокри.
Прогноза за 5 март, сряда
Облачността над по-голямата част от страната ще остане значителна. Валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса - главно над Южна България. В централните и източните райони на страната ще се усили вятърът от югоизток и дневните температури ще се повишат - максималните ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса, в София се очакват около 10 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.
Вечерта вятърът ще се ориентира от север-северозапад и с него ще проникне малко по-студен въздух, а от югоизток ще започнат нови валежи, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат страната и ще се усилят.
Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.
В планините ще има слаби превалявания от сняг. Ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - 0 градуса.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Главно по южното крайбрежие ще превали слабо. Вечерта от юг ще започнат нови валежи. Ще духа югоизточен вятър, който временно ще се усили.
Ново застудяване се очаква от края на тази седмица. Прогнозата до този петък сочи сравнително топло време, с температури през деня, особено в Източна България, в интервал от 10-12 градуса.
В петък, събота и главно в неделя обаче ще се наблюдава по-сериозно застудяване. Така в началото на следващата седмица в Североизточна и Източна България, както и по морското крайбрежие не са изключени валежи и от сняг.
В сряда в цялата страна се очакват валежи от дъжд, които ще намалеят в петък и събота, когато в страната ще нахлуе студен въздух от североизток. След събота и неделя вече над цялата страна ще е доста по-студено, с дневни температури между 4 и 9 градуса.
Според средносрочните прогнози едва в края на следващата седмица се очаква по-сериозно затопляне с температури през деня от 18-20 градуса. Хубавото време обаче ще продължи само няколко дни, след което ни очаква ново застудяване.