НОИ успокоява протестиращите миньори в Бобов дол, в ход са преговори с ръководството на мината
НОИ успокоява протестиращите миньори в Бобов дол, в ход са преговори с ръководството на мината / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Около стотина съкратени от "Въгледобив- Бобов дол" миньори се събраха на обявения протест, пред бариерата на административната сграда на предприятието. Група от техни представители, в момента е на преговори с новия изпълнителен директор Харалампи Златанов. Той им е предложил погасителен план на за изплащане на дължимите заплати и ваучери. Простиращите миньори не го приемат и настояват за незабавно изплащане на дължимите им суми.
Пред протестиращите миньори говори представител на НОИ- Кюстендил, която им обясни, че не е проблем да се регистрират в НОИ и да получават обезщетенията си за безработни, независимо, че все още не са получили едната брутна заплата, която се полага за месеца след съкращението.
Протестиращите се отказаха, на този етап да блокират пътя на въглищата от мината към ТЕЦ- Бобов дол, като се чуха гласове, че може да има проблеми с полицията и да се повиши напрежението.