Не на цигарите и Посади картоф на Бързи, смели, сръчни
Не на цигарите и Посади картоф на Бързи, смели, сръчни / Влади Владимиров

Ученици от 6 училища от Кюстендил се включиха в Общинско състезание "Бързи, смели, сръчни", организирано от ОДК, със съдействието на Община Кюстендил. Надпреварата е за деца от вторите класове. Участват отбори от 2, 3, 5, 6, и 7- мо основни училища, и Началното училище, като 3- то ОУ и НУ са с по два отбора.

"Всички заявили участие са тук. Земетресението не попречи на състезанието, което организираме след няколко години прекъсване. Надявам се догодина да е с повече игри и по- масово. Игрите днес са три- Щафетно бягане, със заобикаляне на колчета, "Посади картоф" и "Не на цигарите". В началото децата пуснаха балони с послания до възрастните срещу тютюнопушенето, със съдействието на Гюлка Джабирова от РЗИ", каза пред Дарик директорът на ОДК Бойко Малинов.

Съдии на състезанието бяха учителите Мая Венева, Константин Мандалски и Владимир Зарев, които имаха помощта на учителите по физическо възпитание. Всеки отбор си имаше и шумна агитка на стадион "Осогово".

 

Ето крайното класиране:

1 м. Отбор "Смехоран" от НУ "Св. Кл. Охридски"

2 м. ОУ "Даскал Димитри"

3 м. ОУ "Св. П. Хилендарски"

4 м. ІІ отбор на ОУ "Проф. М. Дринов"

5 м. Отбор "Щурчо" от НУ

6 м. ОУ "Ильо войвода"

7 м. І отбор на ОУ "Проф. М. Дринов"

8 м. ОУ "Хр. Ботев"

Организаторите бяха осигурили купи, грамоти и символични медали за победителите. Участниците бяха поздравени от началникът на отдел "Младежки дейности и спорт" Мая Лехчанска.