Кюстендилци се срещнаха със заместник-председателя на ЕК Андрус Ансип
Кюстендилци се срещнаха със заместник-председателя на ЕК Андрус Ансип / netinfo

Председателят на Общински съвет Иван Андонов, представители на НПО, читалища, общински структури, ученици, общински съветници взеха участие в провелия се в София Граждански диалог със заместник-председателя на Европейската комисия за единния цифров пазар Андрус Ансип.
Събитието се проведе в една от залите на Парадайз център и бе отворено за всички български граждани, които желаят да се включат в динамична дискусия по редица въпроси, свързани с Европа.
Настоящият зам.-председател на Европейската комисия Андрус Ансип е заемал поста министър-председател на Естония в продължение на девет години. По време на управлението на неговото правителство светът започва да нарича страната му Е-стония заради скоростната дигитализация на управлението и икономиката.
Андрус Ансип и Гергана Паси отговаряха на въпросите на българската аудитория на живо и онлайн в рамките на първото събитие от поредицата Граждански диалози (Citizens' Dialogues), проведено в България. Диалозите са инициатива на Европейската комисия (ЕК), в рамките на която лидерите на ЕС провеждат срещи и разговори директно с гражданите в различни европейски градове.
Между темите на диалога бяха перспективите пред дигиталния пазар в Европа, електронното гласуване и защитата на потребителските, граждански права в ЕС и България, роуминга, онлайн гласуването и др.
Посещението бе организирано от Информационен център Европа Директно - Кюстендил и читалище „Братство 1869" със съдействието на Представителството на ЕК в България.