Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / пресцентър, БСП
COVID-кризата още повече доказа необходимостта от сериозна промяна в селскостопанската политика. Трябва да дадем категорична държавна подкрепа на българските производители на храни. Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви, които не се използват по предназначение. Предлагаме бързи действия в пет стъпки, заяви Корнелия Нинова при посещението си в Кюстендил, съобщи пресцентърът на партията.

Лидерът на БСП е конкретизирала стъпките: изграждане на напоителни системи, гарантиращи поливното земеделие; насочване на по-голяма част от субсидиите към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо и към малките и средни фирми; изграждане на мрежа от фермерски пазари с пряк достъп на производителите с цел намаляване на прекупвачите и оскъпяването на стоките; подкрепа за биоземеделие с нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини без следи от консерванти, заместители и подобрители; създаване на електронна борса за онлайн търговия на земеделски продукти.

Нинова: Масовото гласуване е начин да се смени модела на управление


Сред новите попълнения на партийните редици на БСП в Кюстендил са и млади фермери, които подкрепят политиките за подкрепа на българското земеделие на председателя на партията Корнелия Нинова.