Конкурсът за прокурор в ОП- Кюстендил се печели от Бойко Калфин
Конкурсът за прокурор в ОП- Кюстендил се печели от Бойко Калфин / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Бойко Калфин печели конкурса за прокурор в Окръжна прокуратура- Кюстендил. Той получава най- висока оценка- 5, 95 от кандидатите посочили позицията като свое първо желание. Калфин е прокурор от РП- Кюстендил.
От другите кандидати посочили работата в Окръжна прокуратура- Кюстендил, като първо желание, следователят от СлО на ОП- Кюстендил Любомир Любенов получава оценка- 5, 88, а прокурорът от РП- Дупница Михаил Крушовски е с 5, 58.
Районният прокурор на Кюстендил Владимир Шейтанов и съдията от РС- Кюстендил Мая Миленкова, които бяха подали документи за участие в конкурса не са се явили пред изпитната комисия.
Оценка- 6, 00 получава прокурорът от Софийска районна прокуратура Димитър Хаджийски, но той е посочил мястото в ОП- Кюстендил, като 10- то свое желание. Той печели място в Софийска градска прокуратура, което е и неговото първо желание. Неговият колега от СРП Георги Мирчев е с 5, 90, като за него прокурорското място в Кюстендил е 3- то желание.
Прокурорът от РП- Харманли Минка Китова също е посочила свободното място в Кюстендил, но като свое 12- то желание. Тя иначе има оценка- 5, 88. Павел Гайдаров, следовател от СлО на СГП също вписва като опция за себе си Окръжна прокуратура- Кюстендил, като 3- то желание, но е с оценка- 5, 75.