Кметът отново предлага закриване на ОП- Охрана, Спортни имоти и съоръжения и Пазари и платени паркинги
Кметът отново предлага закриване на ОП- Охрана, Спортни имоти и съоръжения и Пазари и платени паркинги / Иво Кирилов, архив

Кметът на Кюстендил Петър Паунов внася за втори път докладни, с които предлага закриване на три общински предприятия и създаване на едно ново. Общинският съвет ще гласува на предстоящата си сесия за закриването на ОП "Охрана", ОП "Спортни имоти и съоръжения" и ОП "Пазари и платени паркинги".

Идеята на общинска администрация е дейността им да бъде поета от ново ОП- "Управление на общинските имоти" и от дирекциите в общината.

Друга докладна предвижда създаването на звено "Общинска полиция" към ОД МВР- Кюстендил.

Първа точка в дневния ред на съветниците, за заседанието на 26- ти юли е предложението на кмета Паунов, да бъде проведен местен референдум за участието на община Кюстендил във ВиК асоциация "Кюстендилска вода", без общините Дупница и Сапарева баня.

В дневния ред е отново темата с цената на минералната вода в Кюстендил, в зависимост от целите, за които ще се ползва. Съветниците ще обсъдят и споразумение с Националната художествена академия и учредяването на награда "Владимир Димитров- Майстора", на стойност 5 000 лв.