Иво Паргов обещава финансово спокойствие в Марек, целта е А група
Иво Паргов обещава финансово спокойствие в Марек, целта е А група / netinfo

Подготовката преминава при идеални условия, опитваме се да отстраняваме грешките в първите контроли и лека полека нещата почват да се наместват, коментира пред Дарик и спортната рубрика "На старт" старши треньорът Иво Паргов. Той очаква още един футболист, с добро име, което обаче се пази в тайна.
"С него селекцията ще приключи. Някои от момчетата трудно свикваха с обстановката и едва ли щяха да ни свършат работа. Даниел Младенов ще играе за нас през пролетния полусезон и очаквам с Еньо Кръстовчев да са основните реализатори в тази група", заяви Паргов. Кюстендилецът вече вкара гол за дупничани в проверката с "Миньор"- Перник / 4: 0 /. Младенов разтрогна с "Черно море" по взаимно съгласие, а трансфера му в клуб от бившите руски републики се провали.
В петък е последния ден от подготовката на "Марек" в Сандански, като от 11 ч. е предвидена контролна среща с "Беласица"- Петрич. На 18.02 е проверката с "Верея", в Царско село. Официално, отборът на "Марек" ще бъде представен пред феновете от Дупница на 22- ри февруари, с контрола на стадион "Бончук" срещу "Пирин"- Разлог.

"В нито един момент отборът на Марек не е дължал на никого нищо, нито на момчетата, нито на фирми или институции. Не бива да се преекспонира по темата, не знам защо един столичен вестник го прави. Не искам по този начин да се влияе зле върху мнението на хората, особено на моите момчета. Те знаят, каквото им е обещано ще бъде изпълнено. Крайната цел- влизане в "А" група", коментира Иво Паргов. Отборът е посетен в Сандански от изпълнителният директор на "Актавис" Илия Пашов и кметът на Дупница Методи Чимев. "Актавис" като основен финансов партньор, спонсорира зимния лагер на отбора.

Дойдох лично да подкрепя момчетата и Иво Паргов по време на техния подготвителен лагер и да им пожелая ползотворна подготовка и бъдещи успехи в предстоящите им мачове. За нас, като основен спонсор на клуба, е изключително важно отборът да продължава своя успешен път в професионалния футбол. Благодаря специално на Иво Паргов за неговите усилия, амбиция и упорита работа в името на отбора. Признавам, че той е човекът, благодарение на който аз и екипът на Актавис още по-силно вярваме в отбора и ще го подкрепяме в рамките на нашите възможности. Считам, че цялата общественост в Дупница също трябва да окаже своята подкрепа към Иво и момчетата, защото те полагат неимоверни усилия Дупница да възвърне славата си на значим спортен град“.

Своята подкрепа и внимание оказа и кметът на град Дупница Методи Чимев, който също лично посети отбора в Сандански.

Щастлив съм, че в името на успеха на ФК „Марек“, Актавис има толкова лоялен и професионален партньор в лицето на г-н Чимев и община Дупница. Добрите и успешни проекти се осъществяват с отлични партньорски взаимотношения, взаимно разбиране, конструктивен диалог и най-вече желание. Радвам се, че г-н Чимев и община Дупница подкрепят и се надявам да продължават да подкрепят футбола в града, защото усилията на Иво Паргов и всички футболисти, заслужават голямо разбиране и признание“.

Г-н Пашов използва своята лична среща с екипа на Марек, за да съобщи от името на Актавис една специална изненада за отбора. Ако ФК Марек намери място в А професионална футболна група, тимът ще получи допълнителна награда от името на Актавис. Г-н Пашов изрази своята пълна увереност във факта, че ФК „Марек“ ще бъде сред най-добрите български футболни отбори и обществеността на Дупница ще се гордее с това изключително постижение.