Хванаха телефонен измамник с 1500 лв. и златен пръстен
Хванаха телефонен измамник с 1500 лв. и златен пръстен / Дарик, архив

Участник в телефонна измама е задържан  от рилски полицаи. Жертвата сигнализирала полицията, след като предала на неизвестно лице 1500 лв. и златния си пръстен.

Преди това, около час 67-годишната жена е държана на отворен телефон. Съобщили й, че дъщеря й е задържана заради причинено ПТП, пострадало е дете и парите са нужни като гаранция за освобождаване от ареста. Поисканата сума била 1800 лв. Възрастната жена събрала 1500, последвали уговорки за срещата, подробности за разпознаване и предаване на парите на непознат мъж, който пристигнал с лек автомобил БМВ.

При получаването на сигнала, полицаите предприели незабавни действия по издирването на измамника. Организирали заградителни мероприятия и поискали съдействие от автопатрулите, които работят в района и по главен път Е-79.

Жертвата си спомняла части от регистрационния номер на автомобила. Час по-късно, на Е-79 автомобилът е спрян, парите и пръстена са открити във водача - 43-годишен мъж от София. Той е задържан в полицейския арест в гр.Рила за 24 ч. Работата по случая продължава, установяват се съпричастност на задържания и към други противозаконни деяния, както и неговите съучастници в измамата.