Глоби за складове, които не знаят къде продават продуктите си
Глоби за складове, които не знаят къде продават продуктите си / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил
Д- р Войнова и д- р Дангов за съмнителните складове
71647
Д- р Войнова и д- р Дангов за съмнителните складове
  • Д- р Войнова и д- р Дангов за съмнителните складове

Дупнишки складове за търговия с продукти от неживотински произход- безалкохолни напитки, захарни изделия, ядки, олио и др. ще бъдат санкционирани от Областно дирекция по безопасност на храните- Кюстендил, заради липсата на проследяемост на дистрибуцията на стоките, с които търгуват.
"Говорим за системата за самоконтрол. Пример, ако имаме един боб с вредители, ние трябва да проследим къде е разпространен този боб. Складът трябва да знае пътя на всяка опаковка, която е влязла или излязла от обекта", коментира началникът на отдел "Контрол на храните" д- р Велка Войнова.
Директорът на ОДБХ- Кюстендил, д- р Първан Дангов изрази съмнения, че става дума за участници в сивата икономика. "Не може да не знаеш в кой магазин какви продукти си доставил. Явно не се издават фактури", заяви Дангов.
Относно последното дарение на фондация "България си ти", д- р Дангов коментира: "Явно имаше ефект от нашите действия, при предишното дарение. Сега наш инспектор провери продуктите. Важното е хората, потребителите да са спокойни. Бусът, с който бе докарано млякото този път беше различен, хладилен".