Европейското кенгуру не затрудни учениците в Кюстендил
Европейското кенгуру не затрудни учениците в Кюстендил / Влади Владимиров

120 деца бяха наградени за отличното си представяне на математическото състезание "Европейско кенгуру 2012".  В него участваха общо 303 ученици от 2 - 11 клас, като преобладаваха децата от 2, 3 и 4- ти клас. Наградите- ученически пособия по математика връчи директорът на ПМГ и представител на Съюза на математиците Ани Кюркчиева.

"В сайта на съюза се появи един списък, след това бе променен с друг. Днес вече трябва да е качен вече истинския списък. Правихме отново класиране за 3 и 4 клас, защото дойде информация за 2 грешни отговора", заяви Кюркчиева, като се извини на децата и родителите, препълнили актовата зала на ПМГ.

Състезанието от 4 години има и национален кръг, който ще бъде на 2- ри юни в София. "За него предлагаме всички ученици с над 85% верни отговори от 3- ти клас и над 90% от 4- ти клас. Изпращаме голяма група, 8 ученици и да се надяваме, че ще получим обратното съобщение, че ще участват", допълни Ани Кюркчиева.

За националния кръг са предложени: Василия Спиридонова от 1- во ОУ, 2- ри клас; Евтим Иванов- от Началното училище, 2- ри клас; Емилиян Стоянов от НУ, 3- ти клас; Мария Каменова от НУ, 4- ти клас; Десислава Иванова от НУ, 4- ти клас; Иван Митов- от НУ, 4- ти клас; Мария Попова от НУ, 4- ти клас и  Радинел Паргов от НУ, 4- ти клас.